Teknoloji
Bootstrap Nedir – Ne Için Kullanılır ?

Yazı İçeriği
Bootstrap Nedir?
Websiteniz için dikkat etmeniz gereken en önemli unsur tasarımdır. Içeriğiniz ne kadar kaliteli olursa olsun göze hitap eden bir tasarıma sahip değil ise ilgi çekmeyecektir. Bu konumuzda bootstrap nedir ve ne için kullanılır başlığı altında sizlere ufak bir özet sunmaya çalıştık..
Çoğu zaman site sahiplerine sıfırdan bir tasarım yazmak zor gelir ve aracı portalları kullanırlar. WordPress, mybb, joomla gibi ve yinede istediğiniz verimi alamazsınız.
Kullanıcıların hem bilgisayarlarinda, tabletlerinde hemde telefonlarında belirli ilçelerde görünmesine responsive tasarım deriz.Responsive web sitenizin mobil cihazlardan tabletlerden kısaca farklı ekran boyutlarından girildiğinde otomatik olarak yeniden şekil alması ve uyumlu hale gelmesine denir.
Bootstrap bizlere sadece Responsive tasarım sunmaktadır kalmıyor sizleri uzun uzun php, css kodları yazmaktan da kurtarıyor.
Örnek Bir Bootstrap Sitesi
Içerisinde tamamen ücretsiz css framework’ leri barındıran, açık ve ücretsiz kaynak kodlu bir tasarım aracıdır. Bu da sizlere çok az bir kod bilgisi ile Bootstrap in kendi altyapısı ile harika gorunumlere sahip websiteleri yapabileceğiniz anlamına gelir.
Bootstrap Nasıl Kullanılır?
Bootstrap son kullanıcıya odaklı hazır bir sistemdir gerekli dosyaları sitenize atıp kodları Bootstrap’ in kendi kaynaklarından alıp rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ince css kodları ile sadece düzenlemek kalır sizlere.
Öncelikle calistirabilmeniz için bazı şartları yerine getirebilmeniz gerekir. Sitenizin barındıgi bölüme jquery ve css dosyalarını atmanız gerekiyor. Ve sitenizde kullandığınız sayfaların Html5 olması lazım.
Kaynakları için Bootstrap’in kendi sitesini kulkanacaksiniz(Tıklayın…). Site içerisindeki componenet ve js bölümlerinden ihtiyacınız olan dosyaları ve kodları alabilirsiniz.
Bu konuda eğer başarılı bir tasarım yazmak istiyorsaniz, google standartlarına yuvamızı tavsiye ederim. Karmaşık hale getirmeyin fazla renk kullanmayın yaratıcı olun ve göze hitap etsin. Tabiki bunlar sadece tavsiye, tasarimcinin zevkine bağlı olarak değişiklik gösterecektir.
Kaynak ve Ek Bilgiler
JQuery
Ana yapısı JavaScript olan , kodları kisaltilmasini daha kolay bir deneyim sunan uyumluluk sorunlarını gideren bir kütüphanedir. (Detaylar için resime tıklayın).
Yüce metin
Sublime Text, içinde birçok programlama dili arayüzü barındıran, çapraz platform bir kaynak kod düzenleme ve metin editörüdür.(Detaylar için resime tıklayın).
Harika Yazı Tipi
Font awesome web sayfası tasarlarken sıklıkla kullanılan ikonları fon olarak sunan CSS kütüphanesidir. (Detaylar için resime tıklayın).
CSS
Cascading Style Sheets (Basamaklı Stil Şablonları ya da Basamaklı Biçim Sayfaları, bilinen kısa adıyla CSS). (Detaylar için resime tıklayın).
Getbootstrap
Bootstrap kullanımı için kaynaklarin dosyaların bulunduğu platform. (Detaylar için resme tıklayın).
WordPress
WordPress, GPL lisanslı, PHP ve MySQL kullanılarak yazılmış bir kişisel yayın sistemidir. WordPress, GPL lisanslı, PHP ve MySQL kullanılarak yazılmış bir kişisel yayın sistemidir. (Detaylar için resime tıklayın).
