• En Son
  • Trend
yapay zeka programlama

Yapay Zeka Programlama Nedir?

Ekim 30, 2020
wordpress alıntı eklentisi

WordPress Alıntı Eklentisi – En İyi Alıntı Eklentileri

Ocak 12, 2021
telefondaki virüs nasıl temizlenir

Telefondaki Virüs Nasıl Temizlenir?

Aralık 16, 2020
whatsapp tema değiştirme

WhatsApp Tema Değiştirme Nasıl Yapılır?

Aralık 15, 2020
windows 10 fotoğraf görüntüleyici

Windows 10 Fotoğraf Görüntüleyici

Aralık 13, 2020
Bilgisayarımı nasıl hızlandırırım

Bilgisayarımı Nasıl Hızlandırırım?

Aralık 9, 2020
opera gizlilik modu

Opera Gizlilik Modu Nedir, Nasıl Ayarlanır?

Aralık 7, 2020
html resim boyutlandırma

HTML Resim Boyutlandırma Nasıl Yapılır?

Aralık 6, 2020
ram bellek özellikleri

Ram Bellek Özellikleri – Ram Çeşitleri

Aralık 5, 2020
instagram telefon numarası ekleme

Instagram Telefon Numarası Ekleme

Aralık 4, 2020
enpara hesap numarası öğrenme

Enpara Hesap Numarası Öğrenme

Aralık 3, 2020
facebook numara gizleme

Facebook Numara Gizleme Nasıl Yapılır?

Aralık 1, 2020
Werfault.exe hatası

Werfault.exe Hatası

Kasım 30, 2020
Teknoloji Muhbiri
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • İnternet
  • Eğlence
  • Haber
  • Yazılım
  • İletişim
Sonuç Bulunamadı
Hepsini Göster
Teknoloji Muhbiri
Sonuç Bulunamadı
Hepsini Göster
Ana Sayfa Yazılım

Yapay Zeka Programlama Nedir?

Yapay Zeka Programlama Dilleri Nelerdir? -

Yazar : Batuhan Üstün
Ekim 30, 2020
İçinde Yazılım
0
515
Paylaşım
1.5k
Görüntülenme
Share on FacebookShare on Twitter

Yapay zeka Programlama bir bilgisayarın veya bilgisayar kontrolündeki bir robotun çeşitli faaliyetleri zeki canlılara benzer şekilde yapabilme kabiliyetidir. Yapay zeka günümüzde artık hemen hemen her alanda kullanılmaktadır. Bu programlama ile günlük hayattaki kullandığımız ya da yaptığımız bir çok işi, robotlara yapılan programlama ile gerçekleştirebiliyoruz. Örneğin artık kahve yapan robotlar, ev süpüren robotlar ve hatta konuşan ve düşünen robotlar hayatımıza dahil olmuştur. İlerleyen teknoloji ve bilim sayesinde ortaya çıkan yapay zeka programlama insanlığın kurtuluşu denilebilir çünkü hayatımızın her alanına fayda sağlamaktadır. Bunun yanında geçtiğimiz yıllarda yaşanan artışla beraber yapay zeka, işletmelerin büyümesinde ve tam potansiyeline ulaşmasında da etkin ve önemli bir rol oynamaktadır. Yapay Zeka Programlama dilleri sayesinde yetenekli,  donanımlı programcı ve mühendislere olan ihtiyaç da artmıştır.

Yazı İçeriği

  • 1 Yapay Zeka Programlama
    • 1.1 Yapay Zeka Kodlamak İçin Programlama Dilleri Nelerdir?
      • 1.1.1 Python
      • 1.1.2 R
      • 1.1.3 Lisp
      • 1.1.4 Prolog
      • 1.1.5 Java

Yapay Zeka Programlama

Yapay zeka programlama hayatımızda her ne kadar yeni olarak yer alıyor olsa da geleceğimizin yapı taşlarından biri olacağı şüphesizdir. Çünkü iş yoğunluğumuzu azaltan ve verimliliği artıran bir sistem olmaya başlamıştır. Bununla da kalmamış birçok iş kolunda insansız çalışma modelini bile getirmiştir. Yapay zeka hayatımıza bu denli nüfus edebilmekte iken tabi ki birçok artı ve eksileri de beraberinde getirmiştir. Yapay zekanın artılarından biri hayatımızı kolaylaştırması ve verimliliği artırmasında iken; eksilerinden en önemlisi ise artan nüfusa rağmen yapay zeka ile insanların işlerini insana gerek duymadan yapılmaya başlanmasıdır. Bu durum nüfusa oranla daha fazla insanın işsiz kalmasına ve açlık sınırının altında yaşayan büyük bir topluluk oluşmasına da sebep olmaktadır. Bu sebeple yapay zeka programlama ile hayatı kolaylaştıralım derken kimileri için zorlaştırmak hiç de umulası bir hareket olmayacaktır. Tabi ki yapay zeka tamamen işsiz bırakan bir alan da olmamaktadır. Yapay zeka programlama ile birlikte başka ve yeni meslekler de hayatımıza girmiş, yeni iş kolları da oluşmuştur. Bu sebeple yapay zekanın hayatımızda yer alabilmesi için eğitim hayatının her aşamasında adım adım öğretilmeli dünya üzerinde her kişi geleceğe ve beraberinde gelecek yeni dünya koşullarına daha iyi hazırlanmasına yardım edilmelidir.

Yapay Zeka Kodlamak İçin Programlama Dilleri Nelerdir?

Yapay zeka programlama kavramı günümüzün vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Yapay zeka ilk duyulduğun da herkes tarafından merak uyandıran bir konudur çünkü zeka gibi soyut olan bir kavramın yapay ile nitelendirmesi merak uyandırıyor. Ayrıca yapay zeka yüzlerce olay ve durumun çözümünde fayda sağlamış ve sağlamaya devam etmektedir. Yapay zeka ile uğraşan mühendisler veya bilim adamları ise kendilerine ve projelerine uygun dilleri bir dizi Yapay Zeka Programlama Dillerinden seçmektedir. Yapay Zekanın oluşturduğu patlama ile Yapay Zeka Programlama Dillerindeki gelişmeler; yetenekli, donanımlı programcı ve mühendislere olan ihtiyacı ortaya çıkarmıştır. Yapay Zekayı geliştirmek için birçok  dile ihtiyaç vardır.

Yapay zeka programlama dilleri, mühendisliğin basitçe akıllı bilgisayarların insanlara benzer şekilde düşünmesini hedeflemektedir. Yapay zeka programlarının da çeşitli dilleri vardır. Yapay Zeka Programlama Dilleri; Python, R, Java, Lisp, Prolog ve Java’dır. Bu dilleri sırası ile sizlere aktaracağım.

 

  1. Python

Basitliği sebebiyle Python yapay zeka geliştirme dilleri arasında listenin başında gelir. Pyhton’a ait sentakslar çok basit ve kolay şekilde öğrenilebilir. Bu sebeple bir çok yapay zeka algoritması uygulanır. Python ile bir proje geliştirmek Java, C++ ve Ruby’ye kıyasla daha az vakit almaktır. Python prosedür yönelimli programlama stili kadar nesne yönelimli fonksiyonel programlamayı desteklemektedir. İşimizi kolaylaştıran birçok kütüphane Python’da mevcuttur Örneğin, Numpy birçok bilimsel ölçümleri çözümlemeye yarayan bir Python kütüphanesidir.  Bunun yanında Pybrain isminde makine öğrenmesi için kullanılan bir kütüphane de vardır.

  1. R

R istatistiki amaçlar için data analizi yapmaya ve datayı işlemeye yarayan en etkili dil ve ortam olarak kullanılmaktadır. R kullanarak ihtiyaç duyulan matematik semboller ve formüller de dahil iyi tasarlanmış yayım-kalite planı üretilebilir. Genel amaca uygun olmasının dışında RODBC, Class ve Tm gibi makine öğrenimi alanında kullanılan bir çok pakete sahip. Tüm bu paketler iş bağlantılı problemleri gidermek için makine öğrenmesi algoritmalarının uygulanmasını kolaylaştırmaktadır.

  1. Lisp

Yapay zeka geliştirmesinde kullanılan Lisp en eski ve bu işe en uygun dillerden bir tanesidir. John McCarthy yapay zekanın babasıdır. John McCarthy tarafından 1958 yılında oluşturulmuştur. Lisp, sembolik bilgileri etkin bir şekilde işleyen bir dildir. Bunun yanında otomatik çöp koleksiyonu yanında harika prototiplendirme becerisi ve kolay dinamik yeni nesne yaratımı ile tanınmaktadır. Program hala çalışıyorken ifadelerin interaktif ölçümlerine ve fonksiyonların ya da dosyanın yeniden derlenmesine olanak vermektedir. Seneler boyunca gelişmeler sayesinde bu özelliklerin birçoğu Lisp’in eşsizliği taklit edilerek diğer yazılım dillerine de geçirilmiştir.

  1. Prolog

Prolog dil yapay zeka alanında gelişmelerden söz edildiğinde Lisp ile birlikte alınmaktadır. Sunmuş olduğu özellikler etkili örüntü eşleşmesi, ağaç tabanlı yapılandırma ve otomatik geriye dönmüştür. Tüm bu özelliklerin şaşırtıcı derecede güçlü ve esnek programlama çerçevesi sağlamaktadır. Tıp projelerinde ve uzman yapay zeka sistemleri tasarlamada geniş çaplı bir şekilde kullanılmaktadır.

  1. Java

Yapay zeka geliştirmede kullanılan iyi seçenekler arasındadır. Java yapay zekanın algoritma arama, yapay sinir ağları ve genetik programlama ile çok fazla ilgilenmektedir. Kolay kullanım, paket servisler, hata ayıklama rahatlığı, verinin grafik betimlemesi, geniş çaplı projelerde basitleştirilmiş çalışma ve daha iyi kullanıcı etkileşimi gibi birçok fayda sağlar. Bunun yanında Swing ve Standart Widget Araçtakımı ile birleşmektedir. Tüm bu araçlar sayesinde grafik ve arayüzleri sofistike görünür ve göze hitap etmektedir.

Paylaş206Tweet129Paylaş52

İlgiliYazılar

Front End Developer nedir dediğimiz zaman akla gelen sorularınızı ve sektöre dair birçok konuyu anlattık. Front end developer maaşları..Front End Developer nedir dediğimiz zaman akla gelen sorularınızı ve sektöre dair birçok konuyu anlattık. Front end Developer maaşları..
Yazılım

Front End Developer Nedir? – Maaşları Ne Kadardır?

Yazar : Sude Akpınar
Kasım 20, 2020
0

Front End Developer nedir dediğimiz zaman akla gelen sorularınızı ve sektöre dair birçok konuya açıklık getirdik; Merhaba değerli okuyucularımız, bu...

Yazılım

Yazılım Tavsiyeleri – Yazılama Başlayacaklar İçin Tavsiyeler

Yazar : Batuhan Üstün
Kasım 4, 2020
0

Yazılım Tavsiyeleri programlamaya yeni başlayacaklar için öncelikli olarak dikkat etmesi gereken konuları ve yazılım tavsiyeleri hakkında bilgi alması, yazılım geliştirme...

Deep Freeze Nasıl Kaldırılır

Deep Freeze Nasıl Kaldırılır? – Deep Freeze Kaldırma

Ekim 4, 2020
virüs programları bilgisayarı korur mu

Virüs Programları Bilgisayarı Korur Mu?

Eylül 16, 2020
  • Trend
  • Yorumlar
  • En Son
Turbobit Link Generator

Turbobit Link Generator Listesi – Turbobit Premium

Eylül 30, 2020
steam mesaj silme

Steam Mesaj Silme – Steam Sohbetler Nasıl Silinir?

Kasım 21, 2020

Ücretsiz Dosya Paylaşım Siteleri – Ücretsiz 10 Dosya Paylaşım Sitesi

Eylül 30, 2020

İşinize Yarayacak 5 WordPress Eklentisi

5

Assembly Dili Nerelerde Kullanılır ?

3

Android Telefonlar Için En Kullanisli 5 Fotoğraf Düzenleme Uygulamasi

2
wordpress alıntı eklentisi

WordPress Alıntı Eklentisi – En İyi Alıntı Eklentileri

Ocak 12, 2021
telefondaki virüs nasıl temizlenir

Telefondaki Virüs Nasıl Temizlenir?

Aralık 16, 2020
whatsapp tema değiştirme

WhatsApp Tema Değiştirme Nasıl Yapılır?

Aralık 15, 2020
Teknoloji Muhbiri

Copyright © 2020 Teknoloji Muhbiri.

Menüler:

  • Ana Sayfa
  • İletişim
  • İstanbul Nakliyat

Bizi Takip Edin:

Sonuç Bulunamadı
Hepsini Göster
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • İnternet
  • Eğlence
  • Haber
  • Yazılım
  • İletişim

Copyright © 2020 Teknoloji Muhbiri.